TC - Technischecommissie

De TC is een belangrijke commissie binnen onze vereniging, zij coördineert  en organiseert namelijk alle activiteiten binnen de club. Deze commissie wordt bijgestaan door een aantal ondersteunende leden.De competitieleider en de trainingscoördinator maken deel uit van de TC. Ook de activiteiten van de JC worden met de TC afgestemd. Alle activiteiten die er zijn worden hieronder verder uiteen gezet.

 

Toernooien, competitie, recreatief en andere activiteitenEnkele malen per jaar wordt er een toernooidag cq week of avond georganiseerd door de TC, hieraan zijn vaak vaste thema’s gekoppeld, meer hier over vind u op het infobord in het clubhuis en in de READY.

Ook kunt u deelnemen aan de interne zomer/winteravondcompetitie, dit is een onderlinge competitie binnen de vereniging die op recreatief niveau wordt gespeeld. Hier is het meedoen belangrijker dan het winnen. Inschrijven op het infobord in het clubhuis.

 

De KNLTB competitie kent diverse soorten en er wordt gespeeld met teams van minimaal 4 personen en hier wordt er duidelijk gestreden om de punten, echter de gezelligheid staat ook hier hoog in het vaandel. Enkele competitiesoorten zijn:  Damescompetitie, Herencompetitie, Woensdagmiddag Jeugdcompetitie, Zaterdag / Zondagcompetitie en een zomeravondcompetitie. Opgave via de competitieleider. U dient in het bezit te zijn van een geldige KNLTB Ledenpas.

 

EVA’s, op de donderdagochtend is het voor de vrouwelijke leden in het voor en najaar Eva ochtend op ons sportpark. De Eva’s komen 10 á 12 ochtenden bij elkaar en spelen een onderlinge damescompetitie. Er worden dubbel partijen gespeeld, steeds met en tegen anderen. Afhankelijk van het aantal deelneemsters wordt er in 1 of 2 poules getennist.We tennissen 1 uur en daarvoor en/of daarna is er gelegenheid om met elkaar koffie te drinken.De behaalde tennisscore wordt op de Eva lijst, die in het clubhuis hangt genoteerd.Ieder seizoen sluiten we af met een gezellig samenzijn en worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Een viertal leden coördineert het Eva gebeuren. Zij maken een Eva boekje en verspreiden dit onder de deelneemsters. Wil je deelnemen aan de Eva’s of heb je nog vragen, neem dan contact op met het Eva comité. Deze staan vermeld in de READY.Doe met ons mee. Bezorg je zelf een fijne, sportieve en gezellige ochtend. Bewegen is gezond en gezelligheid staat hoog in het vaandel van onze club.

 

Vutters, gepensioneerden en alle 55+ ers hebben ook bij de “kleimeppers” een eigen categorie. Het idee is ontstaan in 1998 om meer aandacht aan de gepensioneerde leden en nieuwkomers te besteden. De maandagmorgen groep is gestart met 4 liefhebbers. Via de READY en door gepensioneerde leden te bellen is de groep elk jaar gegroeid. Nu inmiddels bestaat de groep uit meer dan 25 leden.

Elke maandagmorgen tennissen we van 09.30 tot 12.30 uur. Voor diegenen die willen en kunnen is er in augustus/september ook een aparte competitie voor 50+ ers.De maandagmorgengroep is best fanatiek, maar toch sportief bezig. Het is met en voor elkaar. Profstatus is van geen enkel belang voor deze groep, er geldt sportief en gezellig met elkaar bezig zijn.Er kan niet alleen een bal geslagen, maar ook een bal gegooid worden. De Jeux des boules baan die wij ook bezitten wordt ook gebruikt door deze groep. Leden die om wat voor reden dan ook niet meer kunnen tennissen, maar toch betrokken willen blijven bij de “kleimeppers” biedt deze baan een goed alternatief.

 

Tennislessen

De Kleimeppers werkt samen met onze vaste tennisleraar Harm Kruse. 

 

Huidige organisatie en activiteiten

De belangen van de jeugd zijn ondergebracht binnen de Jeugdcommissie (JC). Onder jeugd verstaan we alle leden vanaf 5 jaar t/m 17 jaar. Nieuwe leden tussen 5 en 9 jaar kunnen eerst minilid worden om kennis te maken.