De tennisvereniging De Kleimeppers is in 1965 opgericht. De vereniging had toen een klein maar gezellig complex aan de Houtkoperlaan in de dorpskern van Ochten. De belangstelling voor de vereniging nam snel toe. En omdat er maar twee tennisbanen waren ontstond er een grote wachtlijst. Na overleg met de gemeente kreeg de vereniging een stuk grond aangeboden buiten het dorp. In 1995 is de vereniging verhuisd naar haar huidige locatie De Hoeken aan de Keizerstraat 106 te IJzendoorn. Uit eigen middelen en met behulp van de inzet van de eigen leden is daar een schitterend complex neergezet met vijf kunstgrasbanen en een ruime en sfeervolle kantine. Het complex is te vinden achter de voetbalvelden van Uchta. 

De overgang van het complex aan de Houtkoperlaan met twee banen naar de Hoeken met vijf banen vroeg om een andere aanpak. Zo moesten er meer leden komen om financieel rond te kunnen komen. Vanaf die tijd is de vereniging zeer actief in Ochten en de omliggende dorpen. Zo wordt er elk jaar een inloop gehouden om belangstellenden kennis te laten maken met de vereniging. Ook zijn er sponsors gevonden die de vereniging belangeloos ondersteunen. 

De vele activiteiten trekken veel deelnemers. Zo heeft de Kleimeppers haar eigen succesvolle open toernooi: "De Kleimepeprs Open". Soms wordt dit toernooi op de finale dag zelfs opgeluisterd door de aanwezigheid van de burgemeester. Er bestaan geen wachtlijsten voor lidmaatschap. Dankzij de kunstgrasbanen kan onder bijna alle omstandigheden worden gespeeld. Alleen bij sneeuwval of bij opvriezen kunnen de banen niet bespeeld worden. Door het grote aantal banen hoeven leden ook bijna nooit af te hangen voor het spelen.